Just Like Mamas

And Some Papas

Xenonljus eller led-ramper vid val av extraljus till bilen?

Nu när vi går mot mörkare tider så är blir det än viktigare med en bra belysning på bilen. Standardljuset på bilar tycker jag generellt inte riktigt räcker till om man vill få en tillräckligt bra ljusbild och bättre upptäcka eventuella djur och faror när man kör i framförallt skogar och andra obelysta områden och miljöer. Frågan är vilken typ av belysning man ska satsa på i djungeln av ljusutbud som finns på marknaden och vilka ljusleverantörer och ljusgrossister det finns på nätet.

Ska man satsa på extraljus i form av Led-ramper med led-lampor som huvudsakliga ljuskällor eller ska man satsa på extraljus med xenonlampor istället? Ett svar jag blev tvungen att Googla för att hitta. Jag hamnade på en hemsida som drivs av Lyson.se (som även tidigare gick under namnet humanhabit.se) för att undersöka vad jag bör utrusta min Volvo V70 med.

Eftersom jag alltid tänker kvalité före pris, så fastnade jag för deras xenonkit som de kallar xenon hid kit extreme 100w. Det verkar vara ett helt otroligt kraftfullt xenonsystem som bokstavligen kommer lysa upp mörkret hur lätt som helst.

Det blir att beställa en sådant xenonkit och montera det på en ljusramp i helgen så kommer säkerheten vid mörkerkörning att öka markant framledes. Det är verkligen kul med bilkit-projekt.

Lägg till kommentar

Loading